Un celebru proverb latin spune că există o măsură în toate (est modus in rebus), iar un stil de viață echilibrat se reflectă nu doar prin acţiuni şi comportamente evidente, uşor observabile, ci şi prin procese psihologice ori experienţe care pot fi evaluate din punct de vedere științific. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), obezitatea este cea mai răspândită afecţiune care nu este recunoscută la nivel global ca fiind o problemă de sănătate și are un efect devastator asupra mortalităţii în întreaga lume, fiind rezultatul unui stil de viaţă nesănătos.
Formarea unui stil de viață sănătos, organizarea unor activități care se pot transforma ușor în obiceiuri, conștientizarea efectelor nocive pe care le pot avea excesele alimentare, excluderea sedentarismului și cele opt ore de odihnă sunt primii pași spre o sănătate și o imunitate de durată.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, stilul de viaţă al unei persoane are o influenţă de 50% asupra sănătăţii sale, în timp ce mediul înconjurător şi factorul ereditar au o însemnătate de doar 20% pentru sănătatea persoanei, iar medicina are o contribuţie de 10% și restul sunt alți factori. Așadar, omul este singurul care îşi poate menţine întregul organism în perfectă stare sau poate să se neglijeze, ceea ce îi va diminua speranța de viață.
În plus, un stil de viață echilibrat poate duce la un control al greutății, păstrând nivelul de energie ridicat; la o creștere și dezvoltare armonioasă (în cazul copiilor); la sporirea speranţei de viaţă şi te poate menţine mai sănătos pe măsură ce înaintezi în vârstă; întărește sistemul imunitar, dar oferă și o stare de spirit mult mai bună. Dacă ai o dietă bogată în zahăr sau care conţine amidon, s-ar putea să suferi de oscilaţii ale glicemiei, lucru care îţi poate provoca stări de iritabilitate sau de tristeţe.
De asemenea, exerciţiile fizice regulate sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă. Practicarea exerciţiilor fizice regulate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-şi păstra echilibrul dintre corp si minte.
“Cheia pentru a construi o rețetă a sănătății este să fii specific și concret, pragmatic sau empiric uneori. Poți ținti regește la îmbunătățirea sănătății sau poți să te concentrezi pe o sarcină mult prea simplistă, constând doar în îmbunătățirea aspectului fizic. Rețeta perfectă ar trebui să reflecte cunoașterea profundă bazată pe validarea teoretică și practică a ceea ce funcționează”, a conchis aceasta.
În cadrul galei I Success – „Health, Beauty and Lifestyle 2021” ce a avut loc în luna martie, Carmen Barcan a primit încă un premiu pentru „Cel mai bun terapeut al anului 2021”.
Schimbarea începe acum!
Pentru a afla mai multe despre programul de schimbare a vieții demarat de Carmen Barcan, accesează:
- Facebook: https://www.facebook.com/carmenbarcan.ro
- Instagram: https://www.instagram.com/carmen_barcan.ro
- E-mail: viataefacutadinalegeri@gmail.com